U bevindt zich hier: Koren » StreekmannenkoorStreekmannenkoor


Het Christelijk Streekmannenkoor “Noord-West Veluwe,” Nijkerk is 1 oktober 1976 opgericht. Het koor bestaat uit 130 enthousiaste leden. Vanaf 1995 is Martin Mans dirigent. Het koor heeft door zijn deskundige en inspirerende leiding zeer aan kwaliteit gewonnen. Het concertpubliek is enthousiast en het koor trekt dan ook keer op keer volle zalen in Nijkerk, maar ook daar buiten.

Het repertoire van het koor is zeer divers en varieert van het geestelijke lied tot klassiek en populair; van negro spirituals tot vaderlandse en van Nederlandse tot anderstalige liederen.

Vaste punten in het "mannenkoorjaar" zijn het Oranjeconcert op een vooravond van Koningsdag in de Grote Kerk en het Adventsconcert in december in de Kruiskerk te Nijkerk. Tevens verleent het koor zijn medewerking aan diverse kerkdiensten.

We werkten mee aan Kathedraalconcerten in grote steden met bekende solisten als Petra Berger en Jan Vayne. In december 2009 concerteerden we samen met de Jostiband. In januari 2010 en 2015 was het Nieuwjaars- concert van de Stichting Muziekpromotie Nijkerk waarin we mochten optreden, een prachtig begin van het concertjaar. In 2015  gaven we voor de vierde opeenvolgende keer een Passie- en Paasconcert in Bunschoten.

In 2012 was er een bijzonder Najaarsconcert in de Fontein te Nijkerk. Dit concert stond in het teken van Hospice Nijkerk. Een groot gedeelte van de opbrengst is overgedragen aan de stichting Vrienden van Hospice Nijkerk. 5 oktober 2013 oogstten we veel succes in de Kruiskerk met ons Concert Nijkerk 600 jaar Stad. Er zijn in de loop der jaren diverse LP’s en CD’s opgenomen.

In 2010 verscheen onze laatste CD: 35 jaar Chr. Streekmannenkoor Noord-West Veluwe, Nijkerk.


Concerttip
zaterdag 13 juli
Vlissingen
Reserveer uw kaarten

Volg Martin Mans via